Ruim 14 jaar heb ik me als kandidaat-notaris mogen focussen op de juridische kant van erfenissen maar het is zoveel méér. Bij erfenissen komen geld, goederen, mensen en emoties op een bijzondere manier samen. Als Nalatenschapscoach en legacytrainer houd ik me sinds 2013 met dit prachtige thema bezig. Mensen (meer) bewust maken van het thema nalaten & doorgeven en wat er allemaal mogelijk is: dát is waar mijn focus nu ligt. Een thema dat uitnodigt om terug te blikken én om vooruit te kijken!

Sinds 2017 verzorg ik met Train de Notaris en Coach de Notaris ook niet-juridische trainingen en coaching voor het notariaat. Een waardevolle combinatie van ‘investeren in je eigen waarde & legacy’!

Daarnaast maak ik zelf ook deel uit van een gezin en van een (schoon)familie zodat het thema ‘legacy’ af en toe ook heel dichtbij komt waardoor ik mag blijven leren en groeien.
Dat geldt ook voor het thema ‘eigen waarde’. Juist op die momenten dat het leven veel vraagt, is het goed om prioriteiten te stellen en weer even stil te staan bij wat ik echt belangrijk vind.

Lees hier mijn persoonlijke verhaal:
“En toen werd ik zelf erfgenaam…”

Lang voordat ik bezig was met testamenten en nalaten en überhaupt iets wist over notarissen en erfenissen, werd ik zelf erfgenaam, zomaar ineens. Van het ene op het andere moment, 18 jaar oud – op maandag 17 december 1990 om 20:10 uur – was ik halfwees. Sommige momenten in je leven vergeet je nooit meer, dit is er één van, de eerste keer dat ik met het overlijden van een dierbare werd geconfronteerd.  Lees verder…

EMC staat voor…

Wees je enerzijds bewust van je eigenwaarde, anderzijds van je (com)passie om in het midden uit te komen bij de M van mooi zoals je bent! Kom met deze drie kernwaarden tot je recht, bij iedere keuze die je maakt, bij elke uitdaging die je aangaat en bij iedere stap die je zet, juist als het gaat over nalaten & doorgeven. Ik begeleid je graag bij jouw keuze, uitdaging of stap!

Mijn manier van werken is gebaseerd op een mix van opgedane kennis, ervaring en verschillende methodieken.
Iedere nalatenschap, ieder mens is uniek zodat ik iedere keer kijk welke begeleiding bij deze situatie past en wat jij als cliënt nodig hebt.
Juist met betrekking tot het thema nalaten & doorgeven wil ik graag een duidelijke vertaalslag maken van de (juridische) theorie naar jouw persoonlijke situatie.
Deze persoonlijke benadering pas ik ook toe als trainer en coach voor het notariaat. Ik weet wat het werk voor jou betekent én wat het van je vraagt. Een andere kijk op je manier van werken kan soms net dat stukje duidelijkheid en rust geven om weer ten volle te kunnen genieten van je werk en je leven daarbuiten.

Ik geef je graag mijn kennis en ervaring door om je op een andere manier te laten kijken naar jezelf, naar je familiecontext, naar jouw unieke legacy!
Als je in het notariaat werkt, daag ik je uit om regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken om na te denken over wat belangrijk voor je is. Zie dit als een waardevolle investering in je eigen waarde  (als onderdeel van je persoonlijke legacy) om weer door te geven aan de mensen om je heen, thuis en op het werk!

Over Mr. Trijnie Lukassen-Beije

Mijn roots liggen op Goeree-Overflakkee (1972). Na mijn opleidingen in Rotterdam en Nijmegen heb ik me gesetteld in Dordrecht waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier woon. In mijn werk maar ook persoonlijk vind ik het belangrijk om stappen te zetten die er toe doen. Die zijn niet altijd even gemakkelijk maar zeker de moeite waard. Dat gun ik anderen ook!
Ik zet mijn kennis, vaardigheden én enthousiasme dan ook graag in om anderen bewust te maken van wat er allemaal mogelijk is, niet alleen op het gebied van nalaten & doorgeven maar ook als het gaat om persoonlijke en professionele groei.

“Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten.”

Uitspraak van Martin Luther King

Bovenstaande uitspraak las ik terug in een scriptie uit 2010 ter afsluiting van een van mijn coachingsopleidingen.
Een uitspraak die toen rust gaf en nog steeds geeft.
Sind die tijd heb ik veel stappen gezet, persoonlijk en zakelijk, alleen en met anderen, en daar ga ik graag mee door.
Ik kijk er naar uit om jou ergens te ontmoeten en elkaar te inspireren zodat we beiden een volgende stap mogen zetten!

Meer informatie over opleiding en ervaring van Trijnie vind je op:

Ingeschreven in
het ADR-register

Ingeschreven in
het ICR-register

Eigenaar/Trainer/Coach
Train de Notaris 
Coach de Notaris

Docent Timemanagement
FBN Juristen

Gastdocent/Trainer
SDU Opleidingen & Events

Gecertificeerd DISC- en Drijfverenspecialist