Ruim 14 jaar heb ik me als kandidaat-notaris mogen focussen op de juridische kant van erfenissen maar het is zoveel méér. Bij erfenissen komen geld, goederen, mensen en emoties op een bijzondere manier samen. Als Nalatenschapscoach en –mediator houd ik me sinds 2013 met dit prachtige thema bezig. Mensen (meer) bewust maken van het thema nalaten & doorgeven en wat er allemaal mogelijk is: dát is waar mijn focus nu ligt. Een thema dat uitnodigt om terug te blikken én om vooruit te kijken!

Daarnaast maak ik zelf ook deel uit van een gezin en van een (schoon)familie zodat dit thema af en toe ook heel dichtbij komt waardoor ik mag blijven leren en groeien.

Lees hier mijn persoonlijke verhaal:
“En toen werd ik zelf erfgenaam…”

Lang voordat ik bezig was met testamenten en nalaten en überhaupt iets wist over notarissen en erfenissen, werd ik zelf erfgenaam, zomaar ineens. Van het ene op het andere moment, 18 jaar oud – op maandag 17 december 1990 om 20:10 uur – was ik halfwees. Sommige momenten in je leven vergeet je nooit meer, dit is er één van, de eerste keer dat ik met het overlijden van een dierbare werd geconfronteerd.  Lees verder…

EMC staat voor…

Wees je enerzijds bewust van je eigenwaarde, anderzijds van je (com)passie om in het midden uit te komen bij de M van mooi zoals je bent! Kom met deze drie kernwaarden tot je recht, bij iedere keuze die je maakt, bij elke uitdaging die je aangaat en bij iedere stap die je zet, juist als het gaat over nalaten & doorgeven. Ik begeleid je graag bij jouw keuze, uitdaging of stap!

Mijn manier van werken is gebaseerd op een mix van opgedane kennis, ervaring en verschillende methodieken.
Iedere nalatenschap, ieder mens is uniek zodat ik iedere keer kijk welke begeleiding bij deze situatie past en wat jij als cliënt nodig hebt.
Juist met betrekking tot het thema nalaten & doorgeven wil ik graag een duidelijke vertaalslag maken van de (juridische) theorie naar jouw persoonlijke situatie. Ik geef je graag mijn kennis en ervaring door om je op een andere manier te laten kijken naar jezelf, naar je familiecontext en naar jouw unieke “Legacy”!

Over Mr. Trijnie Lukassen-Beije

Mijn roots liggen op Goeree-Overflakkee (1972). Na mijn opleidingen in Rotterdam en Nijmegen heb ik me gesetteld in Dordrecht waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier woon. In mijn werk maar ook persoonlijk vind ik het belangrijk om stappen te zetten die er toe doen. Die zijn niet altijd even gemakkelijk maar zeker de moeite waard. Dat gun ik anderen ook. Ik zet mijn kennis, vaardigheden én enthousiasme dan ook graag in om anderen bewust te maken van wat er allemaal mogelijk is, niet alleen op het gebied van nalaten & doorgeven maar ook als het gaat over persoonlijke groei.

“Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten.”

Uitspraak van Martin Luther King

Bovenstaande uitspraak las ik terug in een scriptie uit 2010 ter afsluiting van een van mijn coachingsopleidingen.
Een uitspraak die toen rust gaf en nog steeds geeft.

Sind die tijd heb ik veel stappen gezet, persoonlijk en zakelijk, alleen en met anderen, en daar ga ik graag mee door.

Ik kijk er naar uit om jou ergens te ontmoeten en elkaar te inspireren zodat we beiden een volgende stap mogen zetten!

Meer informatie over opleiding en ervaring van Trijnie vind je op:

Ingeschreven in
het ADR-register

Ingeschreven in
het ICR-register

Docent Timemanagement
FBN Juristen